Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Υaki Meshi Rice

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

To Yaki Meshi είναι ένα Ιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή με βάση το ρύζι χωρίς πολλά καρυκεύματα και μυστικές σάλτσες. Ένα ασιατικό μαμαδίστικο πιάτο με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας!

Τα προϊόντα μας

 

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr basmati ρύζι (βρασμένο)
  • 4 αυγά χτυπημένα ελαφρά
  • 5gr dashinamoto
  • 4 κ.σ. peanut oil
  • 8 κ.σ. soy sauce
  • 2  καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο nori ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι και το αφήνουμε στραγγισμένο να κρυώσει.
  2. Σε ένα wok ζεσταίνουμε το peanut oil προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου ψηθούν.
  3. Ρίχνουμε τα καρότα και τα κολοκύθια καισωτάρουμε.
  4. Προσθέτουμε το dashinamoto, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη soy sauce κι ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Σερβίρουμε σε πιάτο ή μπολ γαρνιρισμένο με το κρεμμυδάκι και το nori.
Goto Top