Κλασικό ταϊλανδέζικο πιάτο με πλούσια αρώματα! Τα straw μανιτάρια, τα καρότα, οι πιπεριές – μαζί με τη σάλτσα satay – ανυψώνουν το χοιρινό σε νέο γαστρονομικό επίπεδο. Το μυστικό κρύβεται στη spicy σάλτσα φυστικοβούτυρου με λεμομονόχορτο, σκόρδο, κόκκινο τσίλι, κρεμμύδι & μπαχαρικά.
Τα προϊόντα μας
- Sesame Oil
- Satay Sauce
- Oyster Sauce
- Straw Mushroom
- Bamboo Shoot Sliced
- Minced Garlic
- Peanut Oil
- Sake Medium
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 500gr μοσχάρι χωρίς λίπος σε μικρές λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα μανιτάρια straw κομμένα στη μέση
- 200gr bamboo sliced
- 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. peanut oil
- 3 κ.σ. sake
- 3 κ.σ. oyster sauce
- 8 κ.σ. satay sauce
- 1 κ.σ. sesame oil
Εκτέλεση
- Σε ένα wok ζεσταίνουμε το λάδι καλά, προσθέτουμε το κρέας κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σωταριστεί καλά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το sake, την oyster και τη satay sauce.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε το sesame oil και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή noodles.