Συνταγή

Miso Black Cod

To περίφημο πιάτο του διάσημου chef Nobu Matsuhisa δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Ο καραμελωμένος μπακαλιάρος (black cod) μαρινάρεται σε πάστα miso και το αποτέλεσμα είναι ένα γεύμα υψηλής γαστρονομίας. Η γλύκα του miso αναδεικνύει ιδανικά τη «στρογγυλή» σάρκα του ψαριού. Με λίγα υλικά και απλά βήματα η επιτυχία είναι σίγουρη! Δοκιμάστε το.

Τα προϊόντα μας

  • Sake Medium Dry
  • Mirin Seasoning
  • Miso Soy Bean Paste White
  • Black Cod
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού sake
  • 1/4 φλιτζανιού mirin
  • 4 κ.σ. ανοιχτόχρωμη πάστα miso
  • 3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώστε το ψάρι. Κόψτε σε μεγάλα φιλέτα χωρίς να αφαιρέσετε το δέρμα. 2-3 μέρες πριν φτιάξτε τη μαρινάδα miso.
  2. Βάλτε 1/4 φλιτζανιού sake και 1/4 φλιτζανιού mirin σε δυνατή φωτιά και βράστε για 20″ για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε 4 κουταλιές σούπας ανοιχτόχρωμη πάστα miso και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η πάστα.
  4. Δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί η ζάχαρη.
  5. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
  6. Στεγνώστε σε απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα και αλείψτε καλά με τη μαρινάδα.
  7. Τοποθετήστε τα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και βάλτε τα στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
  8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  9. Σκουπίστε ελαφρώς τα φιλέτα. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψάκι και ακουμπήστε τα φιλέτα με το δέρμα πάνω και ψήστε για 3 λεπτά στο γκρίλ από κάθε πλευρά.
  10. Σβήστε το γκρίλ και ψήστε στο φούρνο για 5-10 λεπτά ακόμα.­
Goto Top