Το ceviche είναι το sashimi του Περού. Το διάσημο αυτό πιάτο γνωρίζει αρκετές γευστικές παραλλαγές και έχει αγκαλιαστεί από πολλές κουζίνες στον πλανήτη. Ο chef Βασίλης Σπόρος, μας προτείνει μία ξεχωριστή gourmet εκδοχή του που συνδυάζει φρέσκο λαβράκι, χυμό yuzu, lime και την αγαπημένη κορεάτικη πάστα από φασόλια σόγιας Gochujang.
Τα προϊόντα μας
- Gochujang
- Yuzu
- Cardinal Coconut Milk
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
Για δύο άτομα:
- 2 φιλέτα λαβράκι
- 10gr Gochujang
- 30ml χυμό lime
- 5ml Yuzu
- 15gr κρεμμύδι φρέσκο
- 5gr αλάτι ψιλό
- ¼ φύλλο φρέσκου κόλιαντρου
- 20ml extra παρθένο ελαιόλαδο
- 20ml γάλα καρύδας
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φιλέτα από τα λαβράκια σε κύβους 1cm.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά chili, ανακατεύουμε με τους κύβους από το λαβράκι, σκεπάζουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.
- Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα το gochujang, το χυμό lime, το yuzu, το γάλα καρύδας και το ψιλό αλάτι.
- Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε το ψάρι με τη μαρινάδα και το αφήνουμε να κάτσει για δύο λεπτά.
- Σερβίρουμε σε δύο πιάτα, προσθέτουμε λίγη από τη μαρινάδα, το ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τα φύλλα του κόλιαντρου.