Συνταγή

CHINESE PORK DUMPLINGS WITH XO SAUCE

Παραδοσιακά τα ατμιστά dumplings συμβολίζουν τον ερχομό της νέας χρονιάς, φέρνουν καλοτυχία και αφανίζονται από τις κινέζικες τραπεζαρίες με ταχύτητα υπερηχητικού κονκόρντ, λίγο πριν έρθει το νέο έτος. Η τέλεια γεύση τους όμως δεν θα τους επέτρεπε ποτέ να παραμείνουν ένα εορταστικό έδεσμα. Δοκιμάστε τα στην πιο γευστική εκδοχή τους, που συνδυάζει γέμιση από γαρίδες, κιμά και τη gourmet XO Sauce.

Τα προϊόντα μας

  • Gyoza Skin
  • Minced Ginger
  • Shrimp Black Tiger 31/40
  • Oyster Sauce
  • Light Soy Sauce
  • Sesame Oil
  • XO Sauce LKK
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 πακέτο Gyoza Skin

Για τη γέμιση:

  • 120gr χοιρινό κιμά
  • 80gr γαρίδες καθαρισμένες & ψιλοκομμένες
  • 60gr σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 1 κ.σ. Oyster Sauce
  • 1 κ.σ. Light Soy Sauce
  • 1 κ.γλ. Sesame Oil
  • 1 κ.σ. Lee Kum Kee XO Sauce

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώστε το φύλλο.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  • Βρέξτε καλά μια πετσέτα, στύψτε την και απλώστε την σε μια πιατέλα. Τοποθετήστε ένα – ένα τα φύλλα Gyoza πάνω στην πετσέτα, ώστε να υγρανθεί η μια πλευρά.
  • Πάρτε ένα φύλλο και τοποθετήστε στο κέντρο 2 κουταλάκια του γλυκού γέμιση, στην πλευρά η οποία ακουμπούσε στην υγρή πετσέτα.
  • Κλείστε το φύλλο ώστε να κολλήσει καλά και διπλώστε το ώστε να δημιουργήσετε πιέτες.
  • Τοποθετήστε τα dumplings μέσα σε bamboo steamer, πάνω σε μια λαδόκολλα και ατμίστε για 8-10 λεπτά.
Goto Top