Συνταγή

CHICKEN & MUSHROOM THAI CURRY

Thai says hi! Πως να αντισταθεί κανείς στην εξωτική ελαφρώς πικάντικη γεύση και τα χαρακτηριστικά αρώματα ενός ταϊλανδέζικου πιάτου; Καυτερή πάστα από κόκκινο κάρυ που δένει υπέροχα με γάλα καρύδας, μανιτάρια shiitake και μικρές μπουκιές κοτόπουλου. Συνδυάζεται τέλεια με ατμιστό ρύζι Jasmine.

Τα προϊόντα μας

  • Peanut Oil
  • Cardinal Coconut Cream
  • Fish Sauce
  • Red Curry Paste
  • Aef Mushrooms Whole Po Ku
  • Soy Sauce
  • Cardinal Bamboo Shoot Sliced
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr κοτόπουλο στήθος κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 2 κ.σ. Red Curry Paste
  • 400gr κρέμα καρύδας Cardinal
  • 100gr ρίζες bamboo σε φέτες Cardinal
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 300gr μανιτάρια shiitake κονσέρβα κομμένα στη μέση
  • 4 κλωνάρια από φρέσκο κρεμμύδι κομμένα σε κομμάτια των 3cm
  • 15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 50ml. Fish Sauce
  • 2 κ.σ. Soy Sauce

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το peanut oil στο wok σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε την πάστα από curry και την ανακατεύουμε μέχρι που να λιώσει.
  • Ρίχνουμε στο wok την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί καλά με την πάστα curry.
  • Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μανιτάρια shiitake και την πιπεριά.
  • Αφήνουμε να περάσουν 3 λεπτά και προσθέτουμε στο wok τη σάλτσα ψαριού και τη soy sauce.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να ετοιμαστεί και η σάλτσα να δέσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ακριβώς μετά από 2 λεπτά τα φύλλα βασιλικού.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ατμού Jasmine για extra άρωμα.
Goto Top