Thai says hi! Πως να αντισταθεί κανείς στην εξωτική ελαφρώς πικάντικη γεύση και τα χαρακτηριστικά αρώματα ενός ταϊλανδέζικου πιάτου; Καυτερή πάστα από κόκκινο κάρυ που δένει υπέροχα με γάλα καρύδας, μανιτάρια shiitake και μικρές μπουκιές κοτόπουλου. Συνδυάζεται τέλεια με ατμιστό ρύζι Jasmine.
Τα προϊόντα μας
- Peanut Oil
- Cardinal Coconut Cream
- Fish Sauce
- Red Curry Paste
- Aef Mushrooms Whole Po Ku
- Soy Sauce
- Cardinal Bamboo Shoot Sliced
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 500gr κοτόπουλο στήθος κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. φυστικέλαιο
- 2 κ.σ. Red Curry Paste
- 400gr κρέμα καρύδας Cardinal
- 100gr ρίζες bamboo σε φέτες Cardinal
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 300gr μανιτάρια shiitake κονσέρβα κομμένα στη μέση
- 4 κλωνάρια από φρέσκο κρεμμύδι κομμένα σε κομμάτια των 3cm
- 15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 50ml. Fish Sauce
- 2 κ.σ. Soy Sauce
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το peanut oil στο wok σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε την πάστα από curry και την ανακατεύουμε μέχρι που να λιώσει.
- Ρίχνουμε στο wok την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί καλά με την πάστα curry.
- Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μανιτάρια shiitake και την πιπεριά.
- Αφήνουμε να περάσουν 3 λεπτά και προσθέτουμε στο wok τη σάλτσα ψαριού και τη soy sauce.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να ετοιμαστεί και η σάλτσα να δέσει.
- Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ακριβώς μετά από 2 λεπτά τα φύλλα βασιλικού.
- Σερβίρουμε με ρύζι ατμού Jasmine για extra άρωμα.