Τσιγαριστό, σοταρισμένο, ή ελαφρώς τηγανισμένο. Όπως και να το πούμε, το κοτόπουλο sauté είναι super γευστικό και εύκολο. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με υλικά από την παραδοσιακή ταϊλανδέζικη κουζίνα. Φτιάξτε το μόλις σε λίγα λεπτά. Η γευστική πινελιά από Fish Sauce, γάλα καρύδας και Sriracha αναγάγουν τη γεύση σε άλλο επίπεδο. Είναι το τέλειο καλοκαιρινό comfort dinner!
Τα προϊόντα μας
- Basmati Rice
- Fish Sauce
- Wok Oil
- Minced Garlic
- Minced Ginger
- Aroy-d Coconut Milk Cook. Form.
- Cardinal Sriracha Sauce
Υλικά
(4 μερίδες)
- 120gr Basmati Rice (το οποίο θα βράσετε)
- 700gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 ½ κ.σ. Fish Sauce
- 2 κ.σ. Wok Oil
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λωρίδες
- 2 κ.γλ. Minced Garlic
- 1 κ.γλ. Minced Ginger
- 200gr Aroy-d Coconut Milk (for Cooking)
- 2 κ.σ. σούπας Cardinal Sriracha Sauce
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 2 κ.σ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 lime κομμένο σε 4 κομμάτια
Εκτέλεση
- Απλώστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ραντίστε το με τη Fish Sauce. Ρίξτε μετά το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 1 κ.σ. λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 – 6 λεπτά. Βγάλτε έπειτα το κοτόπουλο από το τηγάνι.
- Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι στο τηγάνι και μαζί ρίξτε το σκόρδο, το ginger και τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας, την Cardinal Sriracha, τη ζάχαρη και το χυμό lime και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
- Μοιράστε το ρύζι σε 4 μπολ και από πάνω του σερβίρετε το κοτόπουλο γαρνίροντας με τον κόλιανδρο και ¼ lime.