Όταν ακούτε καλαμάκι το μυαλό σας δικαιολογημένα πηγαίνει αυτόματα στο χοιρινό ή στο κοτόπουλο. Τι λέτε όμως για ένα λίγο πιο εξωτικό καλαμάκι, με γαρίδες και κομμάτια ανανά; Τόσο νόστιμο και διαφορετικό όσο και η σαλάτα που το συνοδεύει, με dressing από αυθεντική μαγιονέζα Kewpie, λίγη Sriracha και Teriyaki Sauce.
Τα προϊόντα μας
- Shrimp Vannamei 16/20
- Kikkoman Teriyaki Sauce (Product of EU)
- Mayonnaise Kiewpie
- Rice Vinegar
- Sriracha Cardinal
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
(για 4 άτομα)
- 450gr γαρίδες 16-20
- 2 κούπες ανανά φρέσκο κομμένο σε κομμάτια
- 1/3 Kikkoman Teriyaki Marinade and Sauce
- Ξυλάκια για σουβλάκια
Για τη σαλάτα:
- 1 κούπα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 2/4 κούπας Kewpie Mayonaise
- 2 κ.σ. Kikkoman Teriyaki Marinade and Sauce
- 1 ½ κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. Rice Vinegar
- ½ κ.γλ. Sriracha Cardinal
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 400gr λάχανο άσπρο τριμμένο
- Λίγο κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις γαρίδες και προσθέστε 1/3 της κούπας Teriyaki Sauce. Ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
- Περάστε τις γαρίδες και τα κομμάτια ανανά εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκια και ψήστε στο grill.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε και ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
- Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια καθαρή πιατέλα και σερβίρετε από πάνω τις ψημένες γαρίδες με τον ανανά, γαρνίροντας με τα φύλλα κόλιανδρου.