Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

SALMON SUSHI BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Όταν μιλάμε για sushi χωρίς ρολάρισμα, τότε μιλάμε για Sushi Bowl. Ξέρουμε ότι το λατρεύετε σε όλες του τις παραλλαγές. Futomaki, Temari, Nigiri… Εδώ όμως όλα τα υλικά μπαίνουν και ανακατεύονται στο ίδιο μπολ και φτιάχνουμε Chirashi Sushi, δηλαδή Sushi Bowl! Αυτό μπορείτε εύκολα να το προετοιμάσετε και εσείς στην κουζίνα σας αφού δεν απαιτεί καμία επιδεξιότητα στο τύλιγμα. Λίγη προσοχή μόνο στο πως θα φτιάξετε το ρύζι.

Τα προϊόντα μας

  • Sushi Rice
  • Nori
  • Pickled Ginger
  • Black Sesame
  • S & B Chili Pepper Assorted
  • Ponzu Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 400gr ρύζι για sushi
  • 400gr φιλέτο σολομού κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φύλλο Nori
  • 2 ώριμα avocado
  • 4 κ.σ. Pickled Ginger
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. Black Sesame
  • Namami Togarashi – S & B Chili Pepper Assorted
  • Ponzu Sauce

Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε το ρύζι για sushi και χωρίστε το σε 4 μπολ.
  • Κόψτε το avocado και τοποθετήστε τη μισή ποσότητα πάνω στο ρύζι σε κάθε μπολ.
  • Μοιράστε και το σολομό.
  • Κόψτε τα Nori σε λωρίδες και τοποθετήστε το πάλι σε κάθε μερίδα.
  • Γαρνίρετε τέλος με σχοινόπρασο, Black Sesame και λίγο Namami Togarashi. Για spicy γεύση, συνοδέψτε το sushi bowl με Ponzu Sauce.
Goto Top