Συνταγή

TOSHIKOSHI SOBA NOODLES

Soba Noodles φαγόπυρου, με ζωμό από Mirin, Dashi Kombu και δροσερό dressing από φρέσκο κρεμμύδι, αγγούρι και λευκό σουσάμι. Ένα ελαφρύ πολύ γρήγορο πιάτο με ντελικάτη γεύση και λίγες θερμίδες. Η συνταγή παραδοσιακά συμβολίζει τη μετάβαση από τον ένα χρόνο στον άλλον, θεωρείται τυχερή και πάντα πρωταγωνιστεί την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο τραπέζι. Τα Noodles αποτελούν τη γέφυρα μεταξύ των δύο χρόνων.

Τα προϊόντα μας

  • Sempio Buckwheat Noodle
  • Kombu
  • Mirin
  • Soy Sauce
  • White Sesame
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 240gr Soba Noodles
  • 5 cups Νερό
  • 1 κομμάτι Kombu
  • 2 κ.σ. Mirin
  • ¼ κούπα Soy Sauce
  • 1 κούπα σπανάκι baby
  • 3 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Σουσάμι – White Sesame
  • Αγγούρι

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζετε τα Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, το Kombu και το Mirin. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε τη Soy Sauce και σιγοβράζετε για 4 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το σπανάκι και αφαιρείτε το Kombu. Αποσύρετε τέλος το σκεύος από τη φωτιά.
  • Μοιράζετε τα Noodles σε 4 μπολ και από πάνω μοιράζετε αντίστοιχα το ζωμό και το σπανάκι.
  • Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμύδι, λευκό σουσάμι και μερικές ροδέλες αγγούρι.
Goto Top