Ακούτε τη λέξη Yakisoba και το μυαλό σας πάει στο γνωστό πιάτο με τα Noodles; Τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτά τα λαζάνια στο φούρνο με κιμά, mozzarella και γλυκιά σάλτσα Yakisoba από λαχανικά και σόγια, ελαφρώς αλμυρή και ταυτόχρονα γλυκιά. Δώστε ένα Asisan twist σε μια αξεπέραστη συνταγή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε. Είναι yummy!
Τα προϊόντα μας
- Yakisoba Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 75gr βούτυρο
- 75gr σιτάλευρο
- 750ml γάλα
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500gr κιμά από χοιρινό μοσχάρι
- 250ml Yakisoba Sauce
- 250gr ντοματάκι (κονσέρβα)
- 7 φύλλα λαζάνια
- 100gr τριμμένη Mozzarella
- Πάπρικα
- Μερικά φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα σκεύος που έχετε πρώτα τοποθετήσει σε χαμηλή φωτιά. Σταδιακά, προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέστε και το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού.
- Σε ένα δεύτερο σκεύος, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα.
- Ρίξτε τη Yakisoba Sauce και το ντοματάκι μέσα στον κιμά και ανακατέψτε, αφήνοντας τον κιμά να βράσει.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε σε στρώσεις τον κιμά, την μπεσαμέλ και τα λαζάνια, τελειώνοντας το στήσιμο των υλικών με ένα φύλλο λαζάνια.
- Ρίξτε τη mozzarella λίγη πάπρικα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά.
- Κόψτε σε κομμάτια και γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού.