Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Five Spice Chicken Wings

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου που έχουν μαριναριστεί σε Hoisin Sauce, Mirin, σάλτσα σόγιας και παραδοσιακό κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών από κανέλα, γαρίφαλο, μάραθο και ginger. Απίστευτα νόστιμες και εξαιρετικά εύκολες.

 

Τα προϊόντα μας

  • Hoi Sin Sauce
  • Soy Sauce
  • Mirin
  • Five Spice Powder
  • White Sesame
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 12 φτερούγες κοτόπουλο
  • 50gr Hoisin Sauce
  • 60ml Soy Sauce
  • 60ml Mirin
  • 30gr ζάχαρη
  • 4gr Five Spice Powder
  • 1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
  • Sesame
  • Κόλιανδρο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, με ένα φουέ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τις φτερούγες και μαρινάρουμε για 6 – 8 ώρες.
  • Στραγγίζουμε τη μαρινάδα από τις φτερούγες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε τη μαρινάδα για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Περιχύνουμε τις ψητές φτερούγες με τη μαρινάδα και σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο.
Goto Top