Γρήγορο, υγιεινό, νόστιμο. Σπανάκι σοταρισμένο σε ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, με λευκά αμύγδαλα και τραγανά κομμάτια από φύλλο Nori. Ταιριάζει υπέροχα ως συνοδευτικό πλάι σε φιλέτο ψαριού ή κρέας, αλλά και σκέτο, εάν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και ντελικάτο. Το Nori του δίνει φανταστική γεύση Umami, ενώ το λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι αξεπέραστο άρωμα.
Τα προϊόντα μας
- Lee Kum Kee Sesame Oil
- Nori
- Sesame Seeds White Roasted
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 120gr σπανάκι καλά πλυμένο
- 30ml Sesame Oil
- 20ml ελαιόλαδο extra παρθένο
- 4gr αφρός αλατιού
- 15gr αμύγδαλο άσπρο σπασμένο
- 1 φύλλο Nori κομμένο λεπτό ζουλιέν
- 1/2 lime
- 2gr Sesame Seeds White Roasted
- Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το Sesame Oil και τα σπασμένα αμύγδαλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθεί λίγο και σερβίρουμε κατευθείαν σε ένα ρηχό πιάτο.
- Προσθέτουμε τον αφρό αλατιού, το μαύρο πιπέρι, λίγες σταγόνες από το lime, το σουσάμι, το Νori και σερβίρουμε.