Tip

Five Spice Syrup

Το Five Spice Powder είναι παραδοσιακό κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην Ασιατική κουζίνα και λέγεται ότι ο σκοπός που δημιουργήθηκε ήταν για να ενσωματώσει τις πέντε βασικές γεύσεις. Γλυκό, πικρό, αλμυρό, ξινό και umami. Πέραν από τις άπειρες εφαρμογές του σε συνταγές μαγειρικής, εμείς το δοκιμάσαμε για να φτιάξουμε ένα αρωματικό σιρόπι για coctails. Το αποτέλεσμα τέλειο! Σε μια μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζουμε 500ml νερό, 150gr ginger και 20gr Five Spice Powder για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κάτσει για 15 λεπτά, σουρώνουμε από λεπτό σινουά σε ένα δοσομετρητή, προσθέτουμε αντίστοιχη σε όγκο ζάχαρη (400gr) demerara, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και είναι έτοιμο. Cheers!

 

 

Goto Top