Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

MANGO SHRIMP SALAD

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Φτιάξτε την πιο δροσερή σαλάτα με mango, γαρίδες, πορτοκάλι, φασόλια σόγιας Edamame και αρωματικό dressing από σάλτσα σόγιας, ρυζόξιδο και σησαμέλαιο. Ελαφριά, θρεπτική αλλά κυρίως νόστιμη. Δοκιμάστε τη για dinner συνοδεία ενός ωραίου κρασιού.

Τα προϊόντα μας

  • Shrimp 16/20 Black Tiger Raw, Peeled, Head Off, Shell Off
  • Edamame Kernels
  • Roasted Sesame White
  • Rice Vinegar
  • Yuzu Kosho
  • Soy Sauce Lite
  • Minced Ginger
  • Minced Garlic
  • Pure Sesame Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 450gr γαρίδες
  • 600gr μαρούλι (iceberg, radiccio κτλ.)
  • 1 avocado κομμένο σε φέτες
  • 1 mango κομμένο σε φέτες
  • 2 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 100gr Edamame Kernels βρασμένα
  • 2 κ.σ. Sesame Seeds White Roasted
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

Για το dressing: 

  • 70gr Rice Vinegar
  • 100gr ελαιόλαδο
  • 60gr Soy Sauce Less Sodium
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. Pure Sesame Oil

 

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τα υλικά για το dressing σε ένα multi. Χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα για να μαρινάρετε τις γαρίδες για 1/2 ώρα.
  • Ψήστε τις γαρίδες στο grill ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σε ένα μπολ, τοποθετήστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος σερβίρετε και τις γαρίδες πάνω στα υλικά της σαλάτας.
  • Ραντίστε τη σαλάτα με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.
Goto Top