Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

VEGETABLE THAI NOODLE SALAD

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γρήγορη και νόστιμη σαλάτα με επιρροές από την Ταϊλανδέζικη κουζίνα. Noodles ρυζιού, σπανάκι, καρότα, πιπεριές, μέντα και τέλειο dressing με φυστικοβούτυρο και σόγια. Τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα και πραγματικά γίνεται πανεύκολα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή. Ποιος είπε ότι οι σαλάτες είναι βαρετές;

Τα προϊόντα μας

  • Rice Vermicelli
  • Kikkoman Less Salt
  • Rice Vinegar
  • Minced Ginger
  • Minced Garlic
  • Chili Powder
  • Peanut Butter
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για τη σαλάτα:

  • 180gr Rice Vermicelli Cardinal
  • 4 κούπες λεπτοκομμένα φύλλα σπανάκι
  • 1 κούπα καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κούπες πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας φρέσκα κρεμμύδια κομμένα
  • 1/4 κουπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • 1/3 κούπας φυστίκια κομμένα σε multi

για το dressing:

  • 1/3 κούπας φυσικοβούτυρο
  • 1/2 κούπας ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. Kikkoman Less Sodium Soy Sauce
  • 2 κ.σ. Rice Vinegar
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1/4 κ.γλ. Chili Powder

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε τα Rice Vermicelli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και σουρώστε.
  • Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα noodles, το σπανάκι, τα καρότα, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο, τη μέντα, τα κρεμμύδια και τα φιστίκια.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψετε όλα τα υλικά για το dressing. Θα πρέπει το dressing να είναι λεπτόρρευστο.
  • Προσθέστε τη μισή ποσότητα dressing στα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε. Έπειτα, προσθέστε και το υπόλοιπο, ανακατέψτε και σερβίρετε. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φιστίκια και φύλλα μέντας.
Goto Top