Θρεπτική και γεμάτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο. H quinoa είναι η τέλεια λύση όταν θες κάτι ελαφρύ και χωρίς λιπαρά. Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται τέλεια με tofu γλασαρισμένο σε μέλι, spicy πάστα κάρυ και γάλα καρύδας. Φτιάξε ένα ελαφρύ dinner ή το αυριανό σου γεύμα στο γραφείο.
Τα προϊόντα μας
- Minced Ginger
- Minced Garlic
- Red Curry Paste
- Coconut Milk
- Tofu
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 10gr ηλιέλαιο
- 50gr ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 1/2 κ.γλ. Minced Garlic
- 1 κ.γλ. Minced Ginger
- 50gr φρέσκο chili ψιλοκομμένο
- Αλάτι (κατά προτίμηση)
- 50gr Red Curry Paste
- 400gr βρασμένη quinoa
- 100gr Coconut Milk
- Χυμός από 1 lime
- Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
- 350gr tofu
- 20gr μέλι
Εκτέλεση
- Σε ζεστό τηγάνι με ηλιέλαιο, σοτάρουμε το ginger, το chili, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το Red curry paste και την quinoa.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το lime και το βασιλικό.
- Σε δεύτερο τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το tofu, το οποίο πρώτα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά από τα υγρά του.
- Χρωματίζουμε από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το μέλι με ελάχιστο νερό. Το αφήνουμε να γλασάρει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε πάνω από την quinoa.