Το Pad Thai είναι από τα διάσημα πιάτα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας και τρώγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, απαριθμώντας αμέτρητους φανατικούς οπαδούς. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιεί κανείς και στην παρακάτω συνταγή μπορείτε να το δοκιμάσετε στην πιο γρήγορη αλλά και vegan εκδοχή του.
Τα προϊόντα μας
- Rice Stick M 3mm Cardinal
- Minced Garlic
- Wok Oil
- Fishsauce
- Palm Sugar Cock
- Soy Sauce Kikkoman
- Sriracha
- Tamarind Paste
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 240gr Rice Stick Noodles 3mm
- 1 κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες
- 2 αυγά
- 1 κ.γλ. Minced Garlic
- 3 κ.σ. Wok Oil
- 1/2 κούπα φιστίκια χοντροκομμένα
- 1/2 κούπα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
για τη σάλτσα:
- 4 κ.σ. Fishsauce
- 2 κ.σ. Palm Sugar Cock
- 4 κ.σ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. Soy Sauce Kikkoman
- 1 κ.γλ. Sriracha Sauce
- 1 κ.σ. Tamarind Paste
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τα noodles βάσει των οδηγιών της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα.
- Σε ένα wok που καίει σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια, σαν να φτιάχνατε scrambled eggs.
- Προσθέστε το σκόρδο, τα καρότα, το ξερό κρεμμύδι, την πιπεριά και το κολοκύθι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέστε τα noodles, τη sauce και ανακατέψετε καλά.
- Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με τα φιστίκια και τον κόλιανδρο.