Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Chicken Drumsticks in Plum Sauce

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Βρίσκεσαι στη μέση της εβδομάδας και αναρωτιέσαι ποιο είναι το τέλειο dinner; Φτιάξε κάτι super νόστιμο! Τόσο νόστιμο που τα παιδιά θα το αφανίσουν και θα γλείφουν έπειτα τα δάχτυλά τους. Γλυκά μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα δαμάσκηνου της Lee Kum Kee, Hoisin sauce, ginger και 5 spices. Σίγουρα θα μπει στο top 5 σου, πρώτον γιατί είναι πανεύκολο και δεύτερον γιατί ξεφεύγει από κλασικές συνταγές με κοτόπουλο.

 

Τα προϊόντα μας

  • Plum Sauce Lee Kum Kee
  • Soy sauce
  • Hoisin Sauce
  • Five spice
  • Sesame Seeds White
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1kg (8 περίπου) μπούτια κοτόπουλο.
  • 180gr Plum Sauce Lee Kum Kee
  • 50gr καστανή ζάχαρη
  • 40gr Soy sauce
  • 40gr Hoisin Sauce
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 10gr ginger τριμμένο
  • 2gr Five spice

για γαρνιτούρα:

  • Σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε σε μπολ μαζί με το κοτόπουλο.
  • Κρατάμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα.
  • Βάζουμε τα μπούτια σε ταψί με λαδόκολλα, και αλείφουμε με τη μαρινάδα.
  • Ψήνουμε για 20′ και περνάμε πάλι μαρινάδα στο κοτόπουλο. Ψήνουμε για άλλα 10′ και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι, και σερβίρουμε με ρύζι ατμού.
Goto Top