Όταν αυτό το ζεστό μπολ θα φέρνει το άρωμα της Κορεάτικης κουζίνας στο τραπέζι σου θα έχεις πετύχει δύο στόχους. Ο πρώτος θα είναι ότι μαγείρεψες κάτι μαγικά νόστιμο χωρίς να επαναληφθείς με συνταγές που έχει βαρεθεί. Ο δεύτερος θα είναι ότι δεν παιδεύτηκες καθόλου να το φτιάξεις. Θα λατρέψεις το πόσο ωραία δένει ο κιμάς με το sesame oil, το χυμό lime και τη soy sauce.
Τα προϊόντα μας
- Pure Sesame Oil
- Kikkoman Soy Sauce
- Minced Garlic
- Minced Ginger
- Sriracha
Υλικά
- 1 1/2 κ.σ. μέλι
- 1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γλ. Pure Sesame Oil
- 1 1/2 κ.γλ. χυμό από lime
- 3 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
- 2 κ.σ. νερό
- 450gr κιμά από μοσχάρι
- 1/3 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κ.σ. Minced Garlic Thai Heritage
- 1 κ.σ. Minced Ginger Thai Heritage
- 1/4 της κούπας φιστίκια ανάλατα
- 2 κ.γλ. Sriracha
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μέλι, τη ζάχαρη, το sesame oil, το χυμό lime, τη soy sauce και το νερό.
- Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε καλά.
- Προσθέτετε το σκόρδο, το ginger και τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτετε τη σάλτσα στον κιμά, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Γαρνίρετε με φιστίκια, λίγο φρέσκο κρεμμύδι και για πιο spicy γεύση προσθέτετε Sriracha.
- Μπορείτε να σερβίρετε τον κιμά πάνω σε ρύζι ατμού ή και σε noodles.
- Για ακόμη καλύτερη γεύση γαρνίρετε με λαχανικά της επιλογής σας μαγειρεμένα stir fry ή στον ατμό.