Φτιάξε διαφορετικά αλλά εξίσου νόστιμα σουβλάκια με σολομό ψημένο στο grill με σάλτσα Teriyaki. Συνόδευσε με φρέσκα κρεμμύδια που έχουν μαριναριστεί σε Ponzu, τη σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα της Kikkoman. Το τέλεια απαλό και ολίγον spicy dip από ιαπωνική μαγιονέζα Kepwie και πάστα Wasabi θα γίνει το αγαπημένο σου και για άλλες συνταγές, ακόμη και πλάι σε κρέας.
Τα προϊόντα μας
- Kikkoman Marinade Teriyaki
- Rice Vinegar
- Ponzu Kikkoman
- Wok Oil
- Wasabi Paste
- Kewpie Mayo
Υλικά
- 400gr φιλέτο σολομού
- 50ml Kikkoman Marinade Teriyaki
- 4 ξυλάκια για σουβλάκια
Φρέσκα κρεμμύδια μαριναρισμένα σε Ponzu:
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κ.σ. Ponzu Kikkoman
- 1 κ.σ. Rice Vinegar
- 25ml Wok Oil
- Λίγο πιπέρι
Wasabi Mayo:
- 125gr Kewpie Mayonaise
- 1 κ.σ. Wasabi Paste
- 2 κ.γλ. Ponzu Kikkoman
Εκτέλεση
- Κόψτε το σολομό σε κύβους και τοποθετήστε τον σε ένα μπολ μαζί με την Kikkoman Marinade Teriyaki. Ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Περάστε έπειτα το σολομό στα καλαμάκια.
- Κόψτε τα κρεμμύδια σε λωρίδες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε το Ponzu, το Rice Vinegar, το λάδι και το πιπέρι και προσθέσετε το dressing που φτιάξατε μέσα στο μπολ με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας και αφήνοντας να μαριναριστούν.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε και ανακατέψτε τα υλικά για τη Wasabi Mayo.
- Ψήστε τα σουβλάκια του σολομού στο grill.
- Σερβίρετε μαζί με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και τη Wasabi Mayo.