Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

SUPER FOOD JELLIES

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Φτιάξε ένα πανεύκολο και ελαφρύ ιαπωνικό dessert μέσα σε λίγα μόνο λεπτά στην κουζίνα σου. Θα το λατρέψεις για τη διακριτική γεύση από αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου και goji berries καθώς και για τη μοναδική του υφή. Το μυστικό υλικό δεν είναι άλλο από το Agar Agar, που αποτελεί σύμμαχο στη ζαχαροπλαστική όταν φτιάχνουμε ζελέ, πουτίγκες και κρέμες αφού σταθεροποιεί τέλεια το μείγμα, λειτουργώντας ως πηκτικό.

Τα προϊόντα μας

  • agar agar
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1lt νερό κρύο
  • 12gr agar agar
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου
  • 150gr ζάχαρη λευκή
  • 2 κ.σ. goji berries
  • μικρές φόρμες

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε το agar agar με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το νερό και τα τριαντάφυλλα και βράστε τα υλικά.
  • Κατά τη διάρκεια του βρασμού, θα πρέπει να ανακατεύετε συνέχεια.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε για 2-3 λεπτά.
  • Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά να κρυώσει.
  • Έπειτα φορμάρετε και τοποθετήστε στο ψυγείο ώστε το ζελέ να κρυώσει καλά.
  • Ξεφορμάρετε χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα και κρατήστε τα ζελέ στο ψυγείο.
Goto Top