Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

YUBESHI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Ντελικάτο και ξεχωριστό, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς. Το Yubeshi είναι παραδοσιακό ιαπωνικό επιδόρπιο που κυκλοφορεί σε δεκάδες παραλλαγές. Φτιάχνεται από αλεύρι ρυζιού και μαύρη από ζαχαροκάλαμο ζάχαρη Kurozato. Η παρακάτω εκδοχή με καρύδια θυμίζει κάπως τη δικιά μας μουσταλευριά και γίνεται εύκολα εάν ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα.

Τα προϊόντα μας

  • Potato Starch
  • Shiratamako
  • Kurozato
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 50gr καρύδια
  • Katakuriku (potato starch)
  • 120gr Shiratamako flour
  • 80gr Kurozato (black sugar)
  • 200ml νερό

Εκτέλεση

  • Ψήστε τα καρύδια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τηγάνι. Στη συνέχεια χοντροκόψτε τα.
  • Κόψτε την Kurozato ζάχαρη σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια λαδόκολλα, ρίξτε μια ποσότητα από το Katakuriko.
  • Ανακατέψτε το Shiratamako flour με το νερό μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε και τη ζάχαρη και ανακατέψτε πάλι πολύ καλά.
  • Περάστε το μείγμα από μια σίτα κοσκινίσματος σε ένα μπολ που να μπορεί να μπει στα μικροκύματα.
  • Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Σκεπάστε το μείγμα και ζεστάνετε το στα μικροκύματα στην υψηλή θερμοκρασία για 1.5 λεπτό. Ανακατέψτε στη συνέχεια με τη σπάτουλα, σκεπάστε και ζεστάνετε πάλι στα μικροκύματα για 1.5 λεπτό.
  • Ανακατέψτε ακόμη μια φορά το μείγμα μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Αμέσως τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα με το Katakuriko και ανοίξτε φύλλο με πάχος 1 εκατοστό και αφήστε το να κρυώσει.
  • Κόψτε σε κομμάτια του σχήματος και του μεγέθους που επιθυμείτε και σερβίρετε.
Goto Top