Δυο αφράτα pancakes αγκαλιάζουν τη γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Τα Dorayaki είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Ιαπωνίας και η γεύση τους θα σε συνεπάρει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Λέγεται ότι έχουν πάρει το όνομά τους από το αρχαίο μουσικό όργανο “dora”, γιατί θυμίζουν το σχήμα του. Η λέξη “yaki” σημαίνει ψητός. Δοκίμασε τα στο επόμενο brunch σου!
Τα προϊόντα μας
- Red Bean Paste No Skins
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 140gr ζάχαρη
- 30gr μέλι
- 160gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5gr baking powder
- 15gr νερό
- 5gr ηλιέλαιο
- 520gr Anko
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και το μέλι, μέχρι να αφρατέψουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα που φτιάξαμε πριν.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να έχει αποκτήσει λεία υφή. Προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό. Ίσως χρειαστεί και δεύτερη, εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών και το πόσο ακριβές ήταν το ζύγισμα του αλευριού που κάναμε.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, λαδώνουμε το τηγάνι και έπειτα το σκουπίζουμε.
- Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα (3 κ.σ. μείγμα), ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και δημιουργούμε pancake με περίπου 8 εκατοστά διάμετρο.
- Όταν δούμε μικρές φουσκάλες να δημιουργούνται στην επιφάνεια του pancake, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθεί καλά.
- Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μια ελαφρώς υγρή πετσέτα ώστε να μην ξεραθεί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
- Δημιουργούμε για το σερβίρισμα sandwiches. Παίρνουμε ένα pancake, αλείφουμε με Anko, τοποθετώντας στο κέντρο λίγη παραπάνω ποσότητα έτσι ώστε όταν το σκεπάσουμε με το δεύτερο pancake να δημιουργήσουμε μια μικρή καμπύλη.
- Όταν ετοιμάσουμε όλα μας τα Dorayaki τα σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη μέχρι να τα σερβίρουμε.