Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ICHIKO DAIFUKU MOCHI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Αν σου αρέσουν οι ζουμερές φράουλες, η γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού και η chewy υφή των mochi, τότε σίγουρα θα λατρέψεις και αυτή τη συνταγή. Τα Daifuku είναι τα δημοφιλή γεμιστά ιαπωνικά επιδόρπια από μαλακή ζύμη για mochi και Red bean paste. Η γέμισή τους διαφέρει ανάλογα τη συνταγή και την εποχή του χρόνου. Ακολουθώντας προσεκτικά τα παρακάτω βήματα θα μπορέσεις να τα φτιάξεις εύκολα και στην κουζίνα σου.

Τα προϊόντα μας

  • Red Bean Paste No Skins
  • Shiratamako
  • Potato Starch
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 6 τμχ. φράουλες
  • 150gr Red Bean Paste No Skins (Anko Koshian)
  • 100gr Shiratamako
  • 20gr ζάχαρη
  • 150ml νερό
  • Katakuriku (potato starch)

Εκτέλεση

  • Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις φράουλες και σχηματίστε ένα μικρό βαθούλωμα.
  • Χωρίστε το anko σε 6 ίσα μέρη, σε σχήμα μικρής μπάλας. Επειδή το anko κολλάει στα χέρια, θα πρέπει να πλένετε και να στεγνώνετε καλά τα χέρια σας πριν φτιάξετε κάθε μπάλα.
  • Καλύψτε κάθε φράουλα με το anko αλλά αφήστε την άκρη της να φαίνεται. Είναι σημαντικό να θυμάστε να πλένετε και να στεγνώνετε τα χέρια σας πριν καλύψετε την κάθε φράουλα με το anko.
  • Σε ένα μπολ που μπορείτε να τοποθετήσετε στα μικροκύματα αναμείξτε το Shiratamakο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • Προσθέστε το νερό σταδιακά (χωρίζοντας το σε 3 μέρη), ενώ ανακατεύετε παράλληλα με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα. Στο τέλος το μείγμα θα πρέπει να έχει σφιχτή υφή.
  • Βάλτε το μείγμα στα μικροκύματα για 1 λεπτό και έπειτα ανακατέψτε με τη σπάτουλα σιλικόνης. Η ζύμη θα πρέπει να είναι λευκή και αλευρωμένη.
  • Ζεστάνετε πάλι στα μικροκύματα για 1 λεπτό και ανακατέψτε με μια βρεγμένη σπάτουλα σιλικόνης. Τώρα η ζύμη θα πρέπει να μοιάζει με αυτή του mochi, αλλά θα έχει ακόμη την υφή από το αλεύρι.
  • Ζεστάνετε μια τρίτη φορά, πάλι για 30 δευτερόλεπτα. Η ζύμη σας θα πρέπει να έχει γίνει διάφανη.
  • Ρίξτε σε ένα δίσκο Katakuriku και τοποθετήστε τη ζύμη πάνω του.
  • Με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώστε τη ζύμη στα 2. Το Katakuriku θα βοηθήσει ώστε η ζύμη να μην είναι τόσο κολλώδης.
  • Κόψτε σε 6 ίσα κομμάτια. Βάλτε στα χέρια σας λίγη ποσότητα Katakuriku και ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης mochi σε στρογγυλό σχήμα με 3 εκατοστά διάμετρο ή σε τετράγωνο σχήμα.
  • Τοποθετήστε στο κέντρο της ζύμης σας τη φράουλα που έχετε καλύψει με το Anko Paste.
  • Καλύψτε τη φράουλα με τη ζύμη και μόλις την κλείσετε καλά, εκεί που έχει ενωθεί, στρίψτε την λίγο και πιέστε για να κολλήσει.
  • Κρατήστε το mochi με τα 2 σας χέρια και δώστε του ένα στρογγυλό σχήμα. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες φράουλες.
  • Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου και καταναλώστε εντός 2 ημερών.
Goto Top