Ξεκίνησε από την Ταϊλάνδη και έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο. Έχεις δοκιμάσει ποτέ τη σούπα Tom Yum; Σου έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για να γευθείς το πικάντικο και ολίγον ξινό μεγαλείο της τώρα που ακόμη έχει κρύο και ταιριάζει γάντι στο μενού. Το γάλα καρύδας έρχεται και αντισταθμίζει τον spicy χαρακτήρα της. Είναι και συνταγή one-pot, για εσένα που βαριέσαι το καθάρισμα μετά το μαγείρεμα. Enjoy!
Τα προϊόντα μας
- Shrimp Paste Sour (Tom Yum)
- Fish Sauce
- Coconut Milk
- Shrimp 21/25 Black Tiger
Υλικά
- 150gr Tom Yum Paste
- 1lt ζωμό ψαριού ή από τα κεφάλια των γαρίδων
- 40gr Fish Sauce
- 300gr μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
- 150ml Coconut Milk
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
- Χυμό από 1/2 lime
- 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 200gr γαρίδες καθαρισμένες
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός από τις γαρίδες.
- Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το καρότο.
- Έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.