Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Blue Corn Tacos με Black Cod, Γαρίδες Panko & Wasabi Mayo

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Χειροποίητες τορτίγιες από καλαμπόκι με Black cod, γαρίδες Panko, Red tobiko, gourmet καρύκευμα XO Sauce της εταιρίας Lee Kum Kee και Wasabi Mayo.

Τα προϊόντα μας

  • Red Miso
  • Soy Sauce
  • Tobiko Red
  • Shrimp Torpedo
  • Black Cod
  • Cardinal Panko
  • Wasabi Powder
  • Mirin
  • XO Sauce
  • Mayonnaise Kewpie
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 20 μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού
  • 10gr αλάτι ψιλό
  • 200gr wasabi mayo
  • 1,5kg φιλέτο black cod
  • 60gr Red Miso
  • 100ml Soy Sauce
  • 20 γαρίδες Panko
  • 100gr Tobiko Red
  • 10 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 lime
  • Διάφορες φύτρες για γαρνιτούρα

για τις τορτίγιες καλαμποκιού:

  • 2 κούπες masa harina
  • 1,5 κούπα ζεστό νερό
  • 4gr αλάτι ψιλό

για τη Wasabi Mayo:

  • 200gr mayo
  • 250ml Soy Sauce
  • 10gr Wasabi Powder
  • 15ml νερό
  • 10ml mirin
  • χυμό από μισό lime

Εκτέλεση

για τις τορτίγιες καλαμποκιού:

  • Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τη masa με το ψιλό αλάτι και προσθέτουμε το ζεστό νερό ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
  • Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια διαμέτρου 4cm, τα ανοίγουμε στη πρέσα για τορτίγιες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις 2 πλευρές για 30 δευτερόλεπτα.
  • Τις διατηρούμε τυλιγμένες σε μία πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

για τη Wasabi Mayo:

  • Ενυδατώνουμε τη σκόνη Wasabi με το νερό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

για την υπόλοιπη συνταγή:

  • Μεριδοποιούμε το φιλέτο σε 20 κομμάτια.
  • Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα και αλατίζουμε.
  • Όπως είναι πάνω στη σχάρα, τα ψήνουμε σε ένα ρεσό για 4 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε το Miso με τη Soy sauce.
  • Mε το που βγάλουμε τον μπακαλιάρο από το φούρνο αλείφουμε το κάθε κομμάτι με το μίγμα Miso-Soy sauce.
  • Τηγανίζουμε τις γαρίδες deep fry.
  • Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και από τις 2 πλευρές και γεμίζουμε αντίστοιχα με όλα τα υλικά, τελειώνοντας με το lime, τη ΧΟ Sauce και τις φύτρες.
Goto Top