Premium μπύρα με 100% malt χαρακτήρα και βύνη που παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο First-Press. Απαλή και πλούσια ντελικάτη γεύση με έμφαση στη λεπτομέρεια.
Σε αντίθεση με τις άλλες μπύρες, η KIRIN χρησιμοποιεί ζύθο που παράγεται μόνο από την πρώτη συμπίεση πριν το βρασμό του, ως εκ τούτου και το όνομα ICHIBAN, που στα ιαπωνικά σημαίνει πρώτος και καλύτερος.
Η μέθοδος First Press ή όπως αποκαλείται στα Ιαπωνικά «Ichiban Shibori», εξασφαλίζει την παρασκευή μπύρας στο πιο αγνό στάδιο και στην καλύτερη γεύση, επιλέγοντας μόνο τα πιο γευστικά από τα καλύτερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της.
Η εταιρία Ιαπωνική Ζυθοποιία, ο πρόδρομος της KIRIN, ιδρύθηκε από Γερμανούς το 1885 και μέχρι το 1888 είχε ήδη αρχίσει την παρασκευή της σημερινής μπύρας. Η αγορά καλωσόρισε την KIRIN, αναγνωρίζοντας τότε τους έμπειρους Γερμανούς ζυθοποιούς που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή της συστατικά με προέλευση από τη χώρα τους. Το 1907, η Ιαπωνική Ζυθοποιία μετονομάστηκε σε ζυθοποιία KIRIN, συνεχίζοντας να κρατά υψηλά τα πρότυπα στην εξασφάλιση της καλύτερης βύνης και λυκίσκου και επενδύοντας σε νέες εγκαταστάσεις.
Αυτή η έμφαση στην ποιότητα οδήγησε την KIRIN να συγκαταλέγεται στην λίστα με τις κορυφαίες ιαπωνικές μπύρες, καταλαμβάνοντας μάλιστα το 60% της αγοράς μέχρι το 1972. Η κυκλοφορία της KIRIN ICHIBAN το 1990, που ακολουθούσε τη μοναδική μέθοδο παρασκευής First – Press, εκτόξευσε τις πωλήσεις και την έκανε ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της εταιρίας. Σήμερα, η KIRIN ICHIBAN κατέχει πλέον ιδιαίτερη θέση στις καρδιές εκατομμυρίων φίλων της μπύρας στην Ιαπωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Η ιαπωνική κουζίνα φημίζεται για τις λεπτές γεύσεις που εστιάζουν στη λεπτομέρεια και ακριβώς το ίδιο καταφέρνει και η KIRIN ICHIBAN. Συνήθως, μια μπύρα 100% malt έχει δυνατή και βαριά γεύση αλλά με τη διαδικασία ζύμωσης που ακολουθεί η KIRIN, είναι η τέλεια συνοδεία για ιαπωνική κουζίνα, η οποία είναι γνωστή για τις λεπτές και απαλές της γεύσεις.
Θα την βρεις εδώ.