Στην ιαπωνική κουζίνα, όλα τα πιάτα που σερβίρονται μέσα σε μικρά μπολ, έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω διαφορετικά κάθε φορά toppings από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά, ονομάζονται Donburi. Το Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα, αφού φτιάχνεται πανεύκολα, είναι νόστιμο και φουλ θρεπτικό. Αυτήν την εβδομάδα φτιάχνουμε λοιπόν ένα Donburi με κιμά, αυγό, αρακά και ginger πίκλα. Απλά υπέροχο!
Τα προϊόντα μας
- Wok Oil
- Minced Ginger
- Sake
- Takara Mirin
- Ginger Pink
- Sushi Rice Short Grain
- Soy Sauce
Υλικά
- 2 κ.σ. Wok Oil
- 240gr κιμά κοτόπουλο
- 1 κ.γλ. Minced Ginger
- 1 1/2 κ.σ. Sake
- 2 κ.σ. Takara Mirin
- 2 αυγά χτυπημένα με 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. Soy Sauce
- Λίγο Pickled Ginger Pink
- Λίγο αρακά ξεπαγωμένο
- Japanese Short Grain Rice μαγειρεμένο στον ατμό για 3 μπολ.
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1 κ.σ. Wok Oil και σοτάρετε τον κιμά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε το Sake, 2 κ.σ. Mirin και την Soy Sauce.
- Ανακατεύετε και με την κουτάλα σας σπάστε τον κιμά, συνεχίζοντας μετά το ανακάτεμα.
- Προσθέτετε το minced ginger, ανακατεύετε και όταν ο κιμάς απορροφήσει τα περισσότερα υγρά μεταφέρετε τον σε ένα πιάτο.
- Καθαρίζετε το σκεύος, ρίχνετε 1 κ.σ. Wok Oil και όταν ζεσταθεί καλά ρίχντετε τα αυγά.
- Ανακατεύετε με ένα φουέ πολύ καλά ώστε όταν τα αυγά ψηθούν να είναι πολύ μικρά σε κομμάτια. Έπειτα τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
- Σερβίρετε το ρύζι σε 3 μπολ και από πάνω τοποθετήστε τα 3 toppings: κιμά, αυγά, αρακά και γαρνίρετε με λίγο pickled ginger pink.
Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε λίγη ακόμη Soy Sauce στο τέλος, για extra γεύση.