Tip

ΦΤΙΑΞΕ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΤΑΜΑΡΙΝΔΟ

O ταμάρινδος είναι o καρπός του δέντρου Tamarindus indica. Στα Αραβικά η λέξη μεταφράζεται ως  “Ινδικός χουρμάς”. Χρησιμοποιείται κυρίως ως συστατικό μαγειρικής στην Ασιατική κουζίνα. Είναι απαραίτητο υλικό για να φτιάξεις Pad Thai. Έχει ξινή και υπόγλυκη, ιδιαίτερη δικιά του γεύση. Για να χρησιμοποιήσεις την πάστα πρέπει να τη μουλιάσεις πρώτα σε ζεστό νερό και έπειτα να τη σουρώσεις. Εκτός από μαγειρική μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις στην παρασκευή γλυκών. Πειραματίσου σε συνταγές για τάρτες, cakes, brownies και μπισκότα. Είναι αυτό που λέμε healthy υλικό και διαθέτει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Στην Ινδία συνηθίζουν να το βάζουν σε chutney.

Goto Top