Tip

ΤΑ SHIITAKE ΔΙΝΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ & ΓΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

Έχεις δοκιμάσει τα αποξηραμένα μανιτάρια shiitake; Καλλιεργούνται στην Ασία εδώ και αιώνες, έχουν σαρκώδη υφή, πλούσια γεύση και έντονο άρωμα. Για την αποξηραμένη τους μορφή μούλιασε τα σε πολύ ζεστό νερό για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγιξε τα μανιτάρια και κόψε στη συνέχεια το κοτσάνι τους. Εναλλακτικά μούλιασε τα όλο το βράδυ σε κρύο νερό, στράγγιξε και κόψε το κοτσάνι. Χρησιμοποίησε τα μέσα σε stir fries ή για να δώσεις άρωμα και γεύση σε ramen bowls. Εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμα, έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Δοκίμασε να τα χρησιμοποιήσεις επίσης ως topping σε σαλάτες, είτε τριμμένα είτε σε μορφή νιφάδας. Ταιριάζουν τέλεια με πράσινα φρέσκα φύλλα, dressing από soy sauce & rice vinegar, ginger και ξηρούς καρπούς. Εμείς το κάναμε και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Δοκίμασε το!

Goto Top