Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

UNADON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το unagi sushi είναι εξαιρετικά δημοφιλές και διαδεδομένο σε όλα τα Ιαπωνικά εστιατόρια του κόσμου αλλά η ικανοποίηση του να απολαμβάνεις ψητό χέλι μαριναρισμένο σε παραδοσιακή ιαπωνική γλυκιά σάλτσα πάνω από ζεστό ρύζι δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Πίστεψέ μας. Το άρωμα από την καραμελωμένη γλυκιά unagi sauce είναι αρκετό για να σε πείσει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το donburi bowl, όπως λέγεται στην Ιαπωνία, με topping το ψητό χέλι.

 

Τα προϊόντα μας

  • Japanese Pepper Sansho
  • Unagi (eeL) Kabayaki Fillet
  • Short Grain Rice
  • Unagi Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 φιλέτα Unagi (160gr το κάθε ένα)
  • Japanese Pepper Sansho for topping
  • Short grain Japanese Rice για 2 μπολ
  • Unagi Sauce

Εκτέλεση

  • Βράζετε το ρύζι
  • Ξεπαγώνετε το Unagi
  • Μοιράζετε το ρύζι σε 2 μπολ
  • Ρίχνετε την Unagi Sauce πάνω από το ρύζι και την απλώνετε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Τοποθετήστε το Unagi πάνω στο ρύζι και ρίξτε και λίγο Sansho Pepper.
  • Εάν επιθυμείτε μπορείτε να γαρνίρετε και με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι ή pickled ginger ψιλοκομμένο.
Goto Top