Για αρκετούς Κορεάτες, ένα εύκολο καθημερινό γεύμα αποτελείται από ρύζι, kimchi, κάποιον ζωμό, φασόλια σόγιας με seasoning (Kongnamul muchim) και αυτό το πανεύκολο διάσημο παραδοσιακό πιάτο που ονομάζεται Κορεάτικο σπανάκι Banchan ή Sigeumchi-namul. Είτε το δοκιμάσεις σκέτο πλάι σε ρύζι είτε ως σαλάτα πλάι σε κρέας ή ψάρι, θα ενθουσιαστείς με το άρωμα και την απλότητά του.
Τα προϊόντα μας
- Pure Sesame Oil
- Nanami Togarashi
- Minced Garlic
- Tamari Soy Sauce
- Sesame Seeds Roasted
Υλικά
- 200gr σπανάκι
- 1 κ.γλ. Minced Garlic
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Tamari Soy Sauce Gluten Free
- 2 κ.σ. Pure Sesame Oil
- 2 κ.σ. ψημένο σουσάμι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Μια πρέζα Nanami Togarashi (Chili Pepper Assorted)
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά το σπανάκι και στραγγίξτε το.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη Soy Sauce και το Sesame Oil.
- Βράστε νερό σε ένα σκεύος, προσθέστε το αλάτι και ρίξτε το σπανάκι στο νερό για 1/2 λεπτό. Αμέσως βγάλτε το σπανάκι και ρίξτε το σε ένα μπολ με κρύο νερό. Στραγγίξτε έπειτα πολύ καλά το σπανάκι, πιέζοντας το ελαφρά.
- Τοποθετήστε το σπανάκι στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το σουσάμι και λίγο Nanami Togarashi και σερβίρετε.
*Το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως γαρνιτούρα πλάι σε ψάρι ή κρέας ή ως σαλάτα, συνοδεία ρύζι ατμού.