Tip

PONZU DIP

Φτιάξε ένα δροσερό και νόστιμο dip με βάση την Kikkoman Ponzu, τη διάσημη σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα. Γεύση από σκόρδο, σόγια, πικάντικη Sriracha και ginger γίνονται ένα τέλειο mix που συνοδεύει άψογα καλαμάκια κοτόπουλου αλλά και finger foods όπως spring rolls, samosa και τηγανιτές γαρίδες. Εναλλακτικά, αναβάθμισε τη γεύση στη σαλάτα σου, χρησιμοποιώντας το dip ως dressing.

Υλικά: 

  • 1/2 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κόκκινο
  • 1 1/2 κ.σ. ξύδι balsamico
  • 2 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. minced ginger
  • 2 κ.σ. Kikkoman Ponzu Soy Sauce
  • 1/2 κ.γλ. Sriracha Cardinal
  • 110ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Τοποθέτησε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα blender και ανάμειξε τα καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Τοποθέτησε τη sauce στο ψυγείο σε ένα δοχείο προκειμένου να συντηρηθεί.

Goto Top