Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και αυτήν την εβδομάδα φτιάχνουμε τέλειο παγωτό matcha που θα το λατρέψεις και για τη γεύση του και για το τέλειο χρώμα του. Το διάσημο ιαπωνικό πράσινο τσάι, με τα πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, γίνεται η πρώτη ύλη για το καθιερωμένο παγωμένο dessert μαζί με κρέμα καρύδας και μπανάνες. Πανεύκολη συνταγή που βγαίνει πάντα τέλεια αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.
Τα προϊόντα μας
- Cardinal Coconut Cream
- Matcha Powder
- Cardinal Lychees
- Red Bean Paste
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1/4 της κούπας Cardinal Coconut Cream
- 1 κ.σ. κοφτή Matcha Powder
- 1/2 κ.γλ. άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
Προαιρετικά συνοδέψτε με κάποιο topping όπως:
- Cardinal Lychees κομμένα στα 4
- Κομματάκια σοκολάτας
- Αποξηραμένα φρούτα
- Πάστα κόκκινων φασολιών Red Bean Paste – Anko
- Ξηροί καρποί χοντροκομμένοι
Εκτέλεση
- Κόψτε τις μπανάνες και τοποθετήστε τις σκεπασμένες μέσα σε ένα μικρό τάπερ στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
- Αναμείξτε την κρέμα καρύδας με τη σκόνη Matcha και τη βανίλια και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και σφιχτό.
- Τοποθετήστε έπειτα το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- Σε ένα blender χτυπήστε τις κατεψυγμένες μπανάνες και την παγωμένη κρέμα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με κάποιο από τα toppings.