Η Harissa είναι μια πάστα καυτερής κόκκινης πιπεριάς με μπαχαρικά που έρχεται από την βόρεια Αφρική. Θα τη συναντήσεις στο Μαρόκο, στην Τυνησία, στη Λιβύη αλλά πλέον και σε όλον τον πλανήτη, αφού η φήμη της έχει πια απογειωθεί. Έχει αλμυρή, πικάντικη γεύση με ένταση από κύμινο και κόλιανδρο. Φτιάξε ένα γευστικότατο dip συνδυάζοντάς την με γιαούρτι. Μέσα σε ένα bowl ανακάτεψε πάρα πολύ καλά 1 κ.σ. harissa, 3/4 κούπα γιαούρτι, 1 κ.γλ. λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, τοποθέτησε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Συνδύασε το dip σου με αραβικές πίτες, με κρέας, με λαχανικά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ότι ταιριάζει.
Tip