Εάν αποφοίτησες από τη σχολή της ετοιμασίας των κλασσικών inside out και των maki rolls και νιώθεις ότι έφτασε η ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα, τότε διαβάζεις την κατάλληλη συνταγή. Τα soba noodles μπορούν να αντικαταστήσουν τέλεια το ρύζι στο sushi. Tip: Θυμήσου να σφίγγεις καλά κάθε ρολό που φτιάχνεις.
Τα προϊόντα μας
- Shiitake
- Kikkoman Soy Sauce
- Mirin
- Soba Noodles
- Sushi Seasonings
- Surimi
Υλικά
(για 2 ρολά)
- 3 τμχ. Shiitake μανιτάρι
- 240ml νερό
Seasoning για τα Shiitake:
- 80ml ζωμό από τα μανιτάρια, αφού τα μουλιάσετε
- ½ κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
- ½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κ.σ. Mirin
Tamago yaki Japanese omelette:
- 2 αυγά
- 2 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Λίγο αλάτι
- Λίγο ηλιέλαιο
Άλλα υλικά:
- 200gr Soba Noodles
- 50ml Sushi Seasoning
- 1 κ.σ. μικρό αγγουράκι κομμένο σε sticks, χωρίς τους σπόρους.
- Μερικά φύλλα νεροκάρδαμο
- 2 φύλλα nori
- 2 sticks surimi
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα μανιτάρια στο νερό για αρκετές ώρες.
- Έπειτα βγάλτε τα από το νερό, στύβοντας τα, και κρατήστε το ζωμό τους.
- Κόψτε το μίσχο και τοποθετήστε τα μέσα στο seasoning που θα φτιάξετε.
- Αφήστε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι το seasoning σχεδόν να εξατμιστεί.
- Κόψτε τα έπειτα σε λωρίδες.
- Μοιράστε τα Soba noodles στα δύο. Δέστε με σπάγκο το κάθε ματσάκι, στη μια άκρη μόνο.
- Σε ένα σκεύος βράστε αρκετό νερό. Μόλις το νερό βράσει, βυθίστε μόνο τη δεμένη πλευρά των noodles στο νερό και βράστε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια αφήστε ολόκληρο το ματσάκι με τα noodles μέσα στο νερό, ώστε να βράσουν βάσει των οδηγιών της συσκευασίας.
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τα noodles από το καυτό νερό και βυθίστε τα σε κρύο νερό, ώστε να ξεβγαλθούν καλά.
- Στραγγίστε προσεκτικά και σκουπίστε τα noodles με μια πετσέτα ώστε να αφαιρέσετε όλη την υγρασία.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το δεύτερο ματσάκι noodles.
- Κόψτε με ένα μαχαίρι τα noodles στο σημείο που είναι δεμένα (περίπου 3cm).
- Ευθυγραμμίστε τα noodles και ραντίστε τα με το sushi seasoning.
- Ζεματίστε σε καυτό νερό τα φύλλα του νεροκάρδαμου και έπειτα στεγνώστε τα καλά.
- Ετοιμάστε την ομελέτα. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος διαμέτρου 18cm. Ρίξτε τα αυγά και ψήστε την ομελέτα.
- Τοποθετήστε την ομελέτα σε αντικολλητικό χαρτί, διπλώστε την ώστε να δώσετε παραλληλόγραμμο σχήμα και πιέστε την ελαφρώς.
- Όταν κρυώσει κόψτε την κατά μήκος σε 3 κομμάτια και έπειτα κόψτε κάθε κομμάτι στη μέση.
- Ετοιμάστε τα ρολά. Τοποθετήστε ένα nori πάνω σε ένα makisu. Απλώστε τα soba noodles πάνω στο nori αφήνοντας 3 εκατοστά στην επάνω πλευρά του nori κενή, ώστε να κλείσετε το ρολό.
- Τοποθετήστε τα noodles στο nori 2cm πιο μέσα από την κάτω πλευρά του nori.
- Πάνω στα noodles βάλτε τα shiitake, το νεροκάρδαμο, ½ λωρίδα ομελέτα, 1 stick surimi και ρολάρετε προσεκτικά, ώστε να δημιουργήσετε ένα σφιχτό ρολό.
- Ετοιμάστε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο ρολό και έπειτα αφήστε τα για 30 λεπτά σε ένα πιάτο.
- Χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο μαχαίρι, κόψτε τα ρολά σε κομμάτια και συνοδέψτε με Soy Sauce.