Η ιαπωνική εκδοχή της ισπανικής σούπας gazpacho, εμπλουτισμένη με σάλτσα σόγιας Kikkoman για umami twist και ένταση στη γεύση. Πανεύκολη και super απλή συνταγή γεμάτη άρωμα.
Τα προϊόντα μας
- Kikkoman Soy Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
για το gazpacho:
- 300gr ώριμες ντομάτες
- 200gr ντοματίνια datterini
- 40gr κόκκινη πιπεριά
- 20gr σέλινο
- 40gr αγγούρι καθαρισμένο
- 20gr κρεμμύδι καθαρισμένο
- 1 φέτα από μια μπαγκέτα χωρίς την κόρα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100ml νερό
- 40ml ελαιόλαδο
- 30ml brandy ξύδι
- 40ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- ½ κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. ζάχαρη
- Λίγους σπόρους κύμινο
για το topping:
- 20gr κόκκινη πιπεριά
- 20gr κίτρινη πιπεριά
- 20gr σέλινο
- 20gr αγγούρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το αγγούρι και το κρεμμύδι.
- Κόψτε το σέλινο, αφαιρέστε το πάνω μέρος και τους σπόρους από τις ντομάτες και καθαρίστε το εσωτερικό και τους σπόρους από τις πιπεριές.
- Ψιλοκόψτε όλα τα παραπάνω και την μπαγκέτα σε μεγάλα κομμάτια.
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις σκελίδες του σκόρδου.
- Τοποθετήστε τα μισά από τα ψιλοκομμένα υλικά σε ένα blender με το μεταλλικό νερό, το λάδι και το ξύδι και χτυπήστε τα μαζί.
- Προσθέστε και τα υπόλοιπα λαχανικά, χτυπήστε και πάλι με το blender, προσθέστε την Kikkoman Soy Sauce, το αλάτι, τη ζάχαρη και σπόρους από άγριο κύμινο.
- Εάν το gazpacho βγει παχύρευστο, προσθέστε λίγο ακόμη νερό.
- Για το topping, ψιλοκόψτε τις πιπεριές, το σέλινο και το αγγούρι.
- Σερβίρετε το gazpacho σε μικρά ποτήρια ή μικρά βαζάκια, προσθέστε το topping και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.