Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στην Ιαπωνία από την Κίνα το διάσημο ρόφημα που προερχόταν από ζύμωση ρυζιού και σύντομα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό και ντελικάτο ποτό. Το sake, όπως και το κρασί χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία γεύσεων. Υπάρχουν περισσότερες από 2.700 ζυθοποιίες σε όλη την Ιαπωνία και κάθε μία από αυτές χρησιμοποιεί διαφορετική ποικιλία ρυζιού, μύκητα koji και νερό (είτε από πηγές είτε φίλτρου) και τη δική της μοναδική τεχνοτροπία. Το εθνικό ποτό της Ιαπωνίας δεν αποτελεί προϊόν απόσταξης, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά προϊόν ζύμωσης. Παράγεται σαν τη μπύρα αλλά καταναλώνεται σαν το κρασί. Η ζύμωση επιτυγχάνεται με την προσθήκη ενός μικροοργανισμού που ονομάζεται Koji. Το Sake απολαμβάνεται πάντα αργά και στη θερμοκρασία που προτείνει ο παρασκευαστής του. Ανακάλυψε τη δική μας ποικιλία ετικετών.