Συνταγή

Ρεβίθια με Λαχανικά & Harissa

Τα ρεβίθια σε μια απολαυστική νηστίσιμη εκδοχή, γεμάτη άρωμα και γεύση. Συνδυάσαμε διάφορα λαχανικά και δώσαμε extra βάθος με τη spicy Ηarissa που έρχεται από την Τυνησία. Καυτερή πάστα από καπνιστές κόκκινες πιπεριές τσίλι και σκόρδο.

Τα προϊόντα μας

  • Harissa
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr ρεβίθια
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
  • 2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
  • 3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 400gr ντομάτα ψιλοκομμένη (1 κονσέρβα)
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. Harissa Paste
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ (τουλάχιστον 10 ώρες).
  • Βράζουμε τα ρεβίθια σε νερό με αλάτι για 25 λεπτά και έπειτα τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά, την πάπρικα, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και αλατίζουμε.
  • Σε ένα ταψί (πυρίμαχο σκεύος) βάζουμε τα ρεβίθια, την ντομάτα, τα σοταρισμένα λαχανικά, τη ζάχαρη, την Harissa και τα δαφνόφυλλα.
  • Προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να καλύπτονται όλα τα ρεβίθια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και τσεκάρουμε εν το μεταξύ κατά τη διάρκεια, αν έχει στεγνώσει και χρειάζεται κι άλλο νερό.
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Goto Top