Ο Βασίλης Σπόρος φτιάχνει ένα ιδιαίτερο tartare με γαρίδες, ιαπωνικό καρύκευμα yuzu kosho και μαγιονέζα Kewpie. Αν δεν γνωρίζεις ήδη το yuzu kosho, την πάστα από πιπεριές chili & yuzu που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις κουζίνες του κόσμου, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ανακαλύψεις. Θα το λατρέψεις!
Τα προϊόντα μας
- Yuzu Kosho
- Kewpie Mayonnaise
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 4 μέτριες πατάτες
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 2 κ.σ. Yuzu Kosho
- χυμό από 2 λεμόνια
- 150gr μαγιονέζα Kewpie
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες πολύ λεπτές κατά μήκος με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και τις βάζουμε σε νερό με 2 κ.σ. αλάτι αφήνοντας για περίπου 20 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες (αν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε πρώτα) σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε.
- Τις ανακατεύουμε μαζί με το σκόρδο, το χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. yuzu kosho, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και αλάτι κατά βούληση.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα yuzu. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με 1 κ.σ. yuzu kosho και χυμό από 1 λεμόνι.
- Ζεσταίνουμε τη φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο.
- Αφού έχουμε σουρώσει καλά τις πατάτες, τις ρίχνουμε μέσα και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρουμε και γευόμαστε βάζοντας πάνω στο chip πατάτας yuzu mayonaise και το tartare γαρίδας.