Το Shio Koji είναι versatile φυσικά ζυμωμένο seasoning που αναβαθμίζει το ρεπερτόριο στην κουζίνα σου, με μια μόνο κίνηση. Η εταιρία Hanamaruki είναι η μόνη που το παρασκευάζει σε υγρή μορφή. Δεν περιέχει γλουτένη και διαθέτει πιστοποίηση Non-GMO. Στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται κυρίως ως μαρινάδα για το κρέας και τα ψάρια ή ως καρύκευμα για μαγειρευτά ή stir fry πιάτα. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηγανητό κοτόπουλο (Karaage) ή σε παναρισμένο κοτόπουλο (Tonkatsu), σε λαχανικά, σε σούπες, σε τηγανιτό ρύζι, σε πιάτα με noodles και σε ομελέτες. Επίσης, μπορείς να το προσθέσεις σε κρέμα σαντιγί για να φτιάξεις διάφορα επιδόρπια, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με shio koji, ως εναλλακτική λύση. Τέλος, είναι ένα καρύκευμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως “Dashi”, αλλά και ως υποκατάστατο του αλατιού και της Soy sauce.
Special