Γνωρίζεις την Harissa; Είναι μια πικάντικη και ιδιαίτερη σε γεύση σάλτσα που έρχεται από τη Βόρεια Αφρική, συγκεκριμένα την Τυνησία, για να απογειώσει τις μαρινάδες σου αλλά και τις συνταγές που χρήζουν ενός spicy touch. Αυτήν την εβδομάδα τη δοκιμάζουμε σε μαρινάδα για χειροποίητα σουβλάκια κοτόπουλου, αλλά και στο δροσερό dip από γιαούρτι που τα συνοδεύει.
Τα προϊόντα μας
- Harissa
Υλικά
• 600gr κοτόπουλο στήθος φιλέτο
Μαρινάδα:
• χυμός από 2 λεμόνια
• 1 κ.σ. πάπρικα
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 2 κ.σ. γιαούρτι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. Harissa
• 1 κ.γλ. αλάτι
Dip γιαουρτιού:
• 200gr γιαούρτι
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 1 κ.σ. Harissa
• 2 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
• Μουλιάζουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια σε νερό.
• Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους.
• Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας όλα μαζί.
• Αναμειγνύουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
• Έπειτα περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια και ψήνουμε στη σχάρα (ή σε ένα τηγάνι με grill).