Φέτος στο ρεβεγιόν φτιάχνουμε το πιο νόστιμο φιλέτο πάπιας ψημένο με teriyaki sauce. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας με dressing από Hoisin sauce ή με πατάτες στο φούρνο.
Τα προϊόντα μας
- Teriyaki Sauce
- Teriyaki Glaze
- Cooking Wine
- Rice Vinegar
- Hoisin Sauce
- Wok Oil
- Soy Sauce Lite
- Sesame Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 350gr φιλέτο πάπιας
- 4 κ.σ. Teriyaki Sauce
- 4 κ.σ. Teriyaki Glaze
- 1 κ.σ. Cooking Wine
- 2 κ.σ. Rice Vinegar
Υλικά για το dressing της σαλάτας:
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1½ κ.σ. Hoisin Sauce
- 1 κ.σ. Wok Oil
- 1½ κ.σ. Soy Sauce Lite
- 1 κ.σ. Sesame Οil
Εκτέλεση
- Χαράζουμε το δέρμα σε διαγώνιες γραμμές και ξαναχαράζουμε με αντίθετη φορά ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι.
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο.
- Ζεσταίνουμε το wok και ψήνουμε το φιλέτο με τη μεριά του δέρματος να ακουμπάει κάτω για 5-10 λεπτά. Αν πάρει χρώμα αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Γυρνάμε το φιλέτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το φιλέτο από το wok.
- Μεταφέρουμε το λίπος σε ένα μπολ και ξαναψήνουμε το φιλέτο προσθέτοντας 4 κ.σ. σάλτσα teriyaki, σκεπάζοντας με το καπάκι για 5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το φιλέτο σε πιάτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Ρίχουμε στο wok τις 4 κ.σ. teriyaki glaze sauce και το ρυζόκρασο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπόλ και ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε την πάπια με την πράσινη σαλάτα που ετοιμάσαμε ή με πατάτες στο φούρνο.