Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε ένα πολύ εύκολο και νόστιμο cake λαχανικών, δίνοντας extra twist με την premium σάλτσα στρειδιών της Lee Kum Kee και αρωματίζοντας με σησαμέλαιο. Για την vegetarian εκδοχή της συνταγής, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη oyster sauce με σάλτσα βάσης με σόγια και μανιτάρια shiitake της Lee Kum Kee.
Τα προϊόντα μας
- Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce
- Sesame Oil
Υλικά
- 80gr λάχανο
- 40gr καρότα
- 15gr φρέσκο κρεμμύδι
- 50gr αλεύρι
- 85ml νερό
- 1 1/2 κ.γλ. Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce
για τη sauce:
- 1/8 Lee Kum Kee Pure Sesame Oil
- 1 κ.σ. Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη sauce μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί καλά και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
- Κόψτε το λάχανο σε κύβους των 1 – 2 εκατοστών. Κόψτε τα καρότα σε λωρίδες και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Ανακατέψτε πολύ καλά το αλεύρι, με την Oyster Sauce και το νερό, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει απαλή υφή.
- Προσθέστε στο μείγμα το λάχανο, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατέψτε πάλι καλά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε λίγο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά.
- Ρίξτε στο τηγάνι το μείγμα και σχηματίστε με την κουτάλα σας ένα κυκλικό cake πάχους 2 εκατοστών.
- Ψήστε για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με τη σάλτσα που ετοιμάσατε από πάνω.
Tip: Για την vegetarian εκδοχή, αντικαταστήστε την Oyster Sauce με την Lee Kum Kee Mushroom Vegetarian Stir-fry Sauce.