Tip

Vegan Béchamel Sauce

Φτιάξαμε vegan béchamel με γάλα καρύδας και άμυλο ταπιόκας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά ζεσταίνετε ελαιόλαδο και αμέσως μετά προσθέτετε potato starch. Ανακατεύετε για μισό λεπτό με το σύρμα μαγειρικής. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφού έχετε ζεστάνει πρώτα το γάλα καρύδας σε άλλο σκεύος, αρχίζετε να  το προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα στο μείγμα με την tapioca. Μετά από λίγα λεπτά και αφού έχετε χρησιμοποιήσει το μισό γάλα, θα παρατηρήσετε πως η μπεσαμέλ αρχίζει να μοιάζει με παχύρρευστη σάλτσα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί όλη η ποσότητα. Αν η σάλτσα σας είναι αρκετά ρευστή αυξήστε λίγο την θερμοκρασία. Όταν η σάλτσα σας είναι τόσο παχύρρευστη ώστε να πέφτει σχετικά αργά από το σύρμα, κλείνετε την φωτιά. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 με 10 λεπτά. Προσθέστε πιπέρι, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Αφήστε το μείγμα λίγο να κρυώσει και προσθέτετε σε όποια συνταγή επιθυμείτε.

Αναλογίες: 100gr ελαιόλαδο / 100gr Potato Starch / 1lt Coconut Milk Cardinal Cook. Form / Φρεσκοτριμμένο πιπέρι / 2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο / Αλάτι
Goto Top