Η Jian Bing είναι γνωστή και ως η κινέζικη κρέπα. Θα τη συναντήσεις σε όλους τους πάγκους της Κίνας με street food και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ως πρωινό γεύμα. Chilli & garlic sauce, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινο λάχανο, iceberg, πιπεριά και φύλλο won ton τυλίγονται μέσα στην πιο αφράτη και νόστιμη ζύμη από αλεύρι πατάτας.
Τα προϊόντα μας
- Hirata Flour
- Potato Starch
- Wonton Pastry
- Chili Garlic Sauce
Υλικά
- 80gr Hirata Flour
- 65gr Potato Starch
- 5 pcs Won Ton Wrapper Happy Belly
- 70gr Chilli and Garlic Sauce LKK
- 1 tsp Αλάτι
- 360ml Nερό
- 150gr Κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 150gr Iceberg ψιλοκομμένο
- 70gr Πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 pcs Φρέσκο Κρεμμυδάκι
- 10 pcs Αυγά
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη αναμείξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλεύρι πατάτας, το αλάτι και το νερό και ανακατέψτε καλά.
- Ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε τόση ζύμη ώστε να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα, απλώνοντας το γρήγορα στο τηγάνι.
- Μόλις ψηθεί το κάτω μέρος αναποδογυρίστε την κρέπα, σπάστε ένα αυγό και απλώστε το από πάνω της.
- Προσθέστε στο κέντρο με κατεύθυνση προς τα πάνω, λίγη chilli & garlic sauce, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινο λάχανο, iceberg, πιπεριά και το φύλλο won ton. Διπλώστε την κρέπα σας και σερβίρετε.
TIP: Πειραματιστείτε και με διαφορετικές γεμίσεις.