Συνταγή

Katsu Sando

Η ιαπωνική κουζίνα που εμπνέεται από τη κουζίνα της Δύσης ονομάζεται Yōshoku και τα ιαπωνικά sando ανήκουν σίγουρα σε αυτή. Ένα διαφορετικό sandwich με παναρισμένο χοιρινό με λαχανικά ανάμεσα σε ψημένες τραγανές φέτες του τοστ.

Τα προϊόντα μας

  • Bread Crumbs Cardinal
  • Tempura Batter Obento
  • Tonkatsu Sauce
  • Pink Ginger Obento
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 150 gr Bread Crumbs Cardinal
  • 40 gr Tempura Batter Obento
  • 20 gr Tonkatsu Sauce
  • 20 gr Pink Ginger Obento ψιλοκομμένο
  • 200 ml Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 pcs Αυγά χτυπημένα
  • 280 gr Χοιρινό καρέ ξεκοκαλισμένο
  • 100 gr Κόκκινο Λάχανο ψιλοκομμένο
  • 4 pcs Ψωμί του τοστ κομμένες σε χοντρές φέτες χωρίς την κόρα

Εκτέλεση

  • Για το χοιρινό, κόβετε το κρέας στη μέση ώστε να σχηματιστούν 2 λεπτές μπριζόλες των 140gr. Χτυπάτε το κρέας ελαφρώς με έναν μπάτη και μετά το χαράζετε από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά και αλατοπιπερώνετε. Δώστε στο κρέας τετράγωνο σχήμα με βάση το μέγεθος της φέτας του τοστ. Πανάρετε την μπριζόλα με το tempura flour, έπειτα περάστε από το αυγό και τέλος από το panko, πιέζοντας με τα χέρια σας για να κολλήσει καλύτερα.
  • Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο στους 180°C και ρίχνετε το κρέας στο λάδι προσέχοντας να μην υπερβείτε τη θερμοκρασία και καεί η κρούστα. Τηγανίζετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Βγάζετε το κρέας από το λάδι και το αφήνετε πάνω σε μία σχάρα για 3 με 4 λεπτά. Καθαρίζετε το λάδι από τυχόν υπολείμματα και στην ίδια θερμοκρασία με πριν, τηγανίζετε και πάλι για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Αφαιρείτε με τσιμπίδα κρατώντας το όρθιο για να στραγγίσει και τοποθετείτε πάνω σε μία σχάρα. Ψήνετε έπειτα στο φούρνο για 1 λεπτό στους 180°C το ψωμί του τοστ.
  • Για το sando, τοποθετήστε πάνω στη μία φέτα του τοστ το κόκκινο λάχανο, το ginger και το παναρισμένο κρέας. Προσθέστε την tonkatsu sauce και κλείστε με τη δεύτερη φέτα.

TIP: Για μια διαφορετική εκδοχή χρησιμοποιήστε λαχανικά της αρεσκείας σας και παναρισμένο κοτόπουλο.

Goto Top