Tip

Wasabi and Soy Sauce Tofu

Αγαπάμε τον τρόπο που το tofu μεταμορφώνεται ανάλογα με τα υλικά που θα το μαρινάρεις και θα το μαγειρέψεις και αυτήν την εβδομάδα σας προτείνουμε ένα εύκολο TIP με σάλτσα σόγιας, wasabi και sesame oil. Στεγνώστε το tofu με χαρτί κουζίνας και κόψτε το σε 2 φέτες. Αλευρώστε το και αφήστε το στη άκρη. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το sake, το sesame oil και τη ζάχαρη. Προσθέστε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το tofu μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ρίξτε τη σάλτσα που προετοιμάσατε και όταν γλασαριστεί, προσθέστε πάστα wasabi (ποσότητα ανάλογα με την ένταση που θέλετε) και σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και sesame seeds για extra γεύση.

Αναλογίες: 200 gr Organic Tofu Bioasia | 60 ml Soy Sauce Aizakku | 60 ml Sake | 40 ml Mirin | 2 tbsp Sesame Oil Yeos | Wasabi Paste Aizakku | 2 tbsp Ζάχαρη | 40 gr Aλεύρι |10 ml Ηλιέλαιο

Goto Top