Συνταγή

SUEA RONG HIA (CRYING TIGER BEEF)

Το Suea Rong Hai είναι ένα κλασικό ταϊλανδέζικο πιάτο, γνωστό επίσης και ως ‘’το κλάμα της τίγρης’’. Πρόκειται για ψητές φέτες πικάντικα μαριναρισμένου flank steak με μπαχαρικά, που σερβίρεται πλάι σε κολλώδες ρύζι (sticky rice). Το πιάτο συνοδεύεται συνήθως με πικάντικη σάλτσα dipping από ταϊλανδέζικο τσίλι, σκόρδο, fish sauce, χυμό λάιμ, κόλιανδρο και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Παρακάτω η συνταγή μας για να το δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Soy Sauce Dark Naturally
  • Aizakku Soy Sauce Premium
  • Golden chef Palm sugar
  • Cock Fish Sauce
  • Thai Heritage Tamarind Paste
  • Thai Heritage Coriander Paste
  • Sempio Red Pepper Powder
  • Thai Heritage Minced Garlic
  • Jasmine Rice
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 tbsp Cardinal Soy Sauce Dark Naturally
  • 2 tbsp Aizakku Soy Sauce Premium
  • 4 tbsp Golden chef Palm sugar
  • 5 tspp Cock Fish Sauce
  • 2 tbsp Thai Heritage Tamarind Paste
  • 1 tbsp Thai Heritage Coriander Paste
  • 1 tsp Sempio Red Pepper Powder
  • 1 tsp Thai Heritage Minced Garlic
  • 3 tbsp lime χυμός
  • 1 tsp Λευκό πιπέρι
  • 450gr Flank steak
  • 1 pcs Esallot ψιλοκομμένο
  • 1 pcs Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 tsp Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προσθέστε στο κρέας μέσα σε μαρινάδα από: 1tbsp dark soy sauce, 2 tbsp soy sauce, 1 tbsp palm sugar, 1tbsp χυμό lime, μαύρο πιπέρι και σκόρδο και ανακατέψτε καλά, αφήνοντας για 2 ώρες.
  • Στην συνέχεια ανατέψτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπόλ για να φτιάξετε την dipping sauce.
  • Ψήστε το κρέας σε δυνατή φωτιά στο gril μέχρι να ψηθεί medium. Στην συνέχεια αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, κόψτε το σε λεπτές φέτες και σερβίρετε. Συνοδεύστε το jasmine rice.
Goto Top